added to your shopping basket

Miyuki Colortypes

#ab paarlemoer#deels transparant#glanzend#kleurvast#mat#metallic glans#niet transparant#risico op kleurverlies#satijnglans#textuur coating#transparant#weinig risico op kleurverliesbaroque

Het baroque kleurtype is uniek bij Miyuki, want bij deze kralen is de buitenkant juist niet effen is. De kleuren hebben een prachtige glans en unieke textuur, waardoor ze de antieke look hebben. De parelcoating zorgt voor een subtiele glans. Deze baroque kralen zijn verkrijgbaar in zachte kleuren, namelijk gebroken wit, crème, lichtroze, goud, antiek messing, zilver en olijf.

ceylon

Ceylon staat bekend om de zachte pastelkeuren en de mooie parelglans die ze hebben. Ze bestaan oorspronkelijk uit zachte pastelkleuren en hier zijn later de wat mer donkere Translucent kleuren bij gekomen. De kraal is niet transparant, mooi egaal van kleur en het is een betrouwbaar kleurtype dat niet zal veranderen door wrijving of huidcontact.

color lined

Color lined betekent dat de kraal aan de binnenkant, bij het rijggat, gekleurd is. Doordat de binnenkant van de kraal gekleurd is zijn de zijkanten doorzichtig, hierdoor zullen ze optisch iets kleiner lijken als ze naast bijvoorbeeld opaque (ondoorzichtige) kralen in een armband zijn verwerkt. Bij delica's is dit minder zichtbaar dan bij rocailles.

color lined (semi) matte

Color lined betekent dat de kraal aan de binnenkant, bij het rijggat, gekleurd is. De matte kleuren zijn op zo'n manier behandeld dat de buitenkant minder glad en minder transparant is gemaakt, maar je kunt er nog steeds doorheen kijken. Doordat de binnenkant van de kraal gekleurd is zijn de zijkanten doorzichtig, hierdoor zullen ze optisch iets kleiner lijken als ze naast bijvoorbeeld opaque (ondoorzichtige) kralen in een armband zijn verwerkt. Bij delica's is dit minder zichtbaar dan bij rocailles.

color lined ab

Color lined betekent dat de kraal aan de binnenkant, bij het rijggat, gekleurd is. Bij dit kleurtype is ook AB (Aurora Borealis) toegevoegd, een extra laagje die een meerkleurig effect creëert. Doordat de binnenkant van de kraal gekleurd is zijn de zijkanten doorzichtig, hierdoor zullen ze optisch iets kleiner lijken als ze naast bijvoorbeeld opaque (ondoorzichtige) kralen in een armband zijn verwerkt. Bij delica's is dit minder zichtbaar dan bij rocailles.

color lined luster

Color lined betekent dat de kraal aan de binnenkant, bij het rijggat, gekleurd is. Luster betekent dat er een extra glans aan de kraal is toegevoegd. Doordat de binnenkant van de kraal gekleurd is zijn de zijkanten doorzichtig, hierdoor zullen ze optisch iets kleiner lijken als ze naast bijvoorbeeld opaque (ondoorzichtige) kralen in een armband zijn verwerkt. Bij delica's is dit minder zichtbaar dan bij rocailles.

Czech coating

Czech coating is een mooi en gevarieerd kleurtype, welke in Tsjechië aan de Miyuki kralen wordt toegevoegd. Op verschillende manieren is een vlekkerige coating in glanzend of matte toegevoegd, soms ook met een net anders gekleurde zijkant van de kraal. Omdat deze kleur later is toegevoegd aan de basiskleur, kan deze snel verdwijnen wanneer het in contact komt met de huid of er wrijving is.

duracoat galvanized

Duracoat galvanized zijn prachtige volle kleuren met een specifiek herkenbare glans. Hierdoor is het een populair kleurtype. Duracoat betekent dat ze een extra beschermlaag hebben om de van oorsprong galvanized kleur beter te beschermen. Deze toegevoegde laag zorgt er wel voor dat het rijggat net een beetje kleiner is, dus houdt hier rekening mee bij de keuze voor naald en draad.

duracoat galvanized matte

Duracoat galvanized hebben een extra beschermlaag gekregen om de van oorsprong galvanized kleur beter te beschermen. Bij dit kleurtype zijn ze ook zo behandeld dat de kraal niet meer glanst en minder glad is. De matte kleuren lijken vaak net wat voller van kleur dan de glanzende van die kleur. Deze toegevoegde laag zorgt er wel voor dat het rijggat net een beetje kleiner is, dus houdt hier rekening mee bij de keuze voor naald en draad.

duracoat opaque dyed

Opaque dyed houdt in dat de kleur als laag is toegevoegd over een basiskleur heen. En omdat de kleur als laag is toegevoegd, kan deze door wrijving en huidcontact sneller vervagen of veranderen. Duracoat is hiervoor de extra beschermlaag die aan de kleur is toegevoegd om deze langer mooi te houden. Deze toegevoegde laag zorgt ervoor dat het rijggat net een beetje kleiner is, dus houdt hier rekening mee bij de keuze voor naald en draad.

duracoat silverlined dyed

Silverlined dyed houdt in dat de kleur als laag is toegevoegd over een basiskleur heen en dat het daarnaast een zilverkleurige kern heeft. En omdat de kleur als laag is toegevoegd, kan deze door wrijving en huidcontact sneller vervagen of veranderen. Duracoat is hiervoor de extra beschermlaag die aan de kleur is toegevoegd om deze langer mooi te houden. Deze toegevoegde laag zorgt er wel voor dat het rijggat net een beetje kleiner is, dus houdt hier rekening mee bij de keuze voor naald en draad.

fancy lined

Fancy lined zijn kleuren waarbij een de kleur van de kraal in de kern extra wordt benadrukt. Dit zorgt voor een extra schittering, zoals in de naam al naar voren komt.

galvanized

Het kleurtype Galvanized heeft prachtige kleuren, vooral bekend door goud, rose goud, verschillende kleuren zilver, perfect als basiskleuren. Bij het kleurtype Galvanized kan wel door wrijving of huidcontact de kleur veranderen, daarom raden we aan hier voorzichtig mee om te gaan. Bij projecten zoals bead embroidery of oorbellen waarbij geen wrijving is, zal dit probleem minder snel voorkomen. Voor andere projecten kun je uitwijken naar Duracoat Galvanized, waarbij Duracoat staat voor een extra beschermlaag die aan de kleur is toegevoegd.

galvanized (semi) matte

Het kleurtype Galvanized Matte zijn mooie matte varianten van de glavanized kleuren, vooral bekend door goud, rose goud, verschillende kleuren zilver, perfect als basiskleuren. Door ze te behandelen wordt de buitenkant minder glanzend en minder glad en hierdoor worden de kleuren als voller ervaren. Bij het kleurtype Galvanized Matte kan wel door wrijving of huidcontact de kleur veranderen, daarom raden we aan hier voorzichtig mee om te gaan. Bij projecten zoals bead embroidery of oorbellen waarbij geen wrijving is, zal dit probleem minder snel voorkomen.

gold luster

Gold luster betekent dat er een prachtige gouden glans aan de kleur is toegevoegd. Dit maakt dat de kleur voller overkomt en dat hij hierdoor met meer andere kleuren gematcht kan worden.

gold luster matte

Gold luster matte betekent dat er een prachtige gouden glans aan de kleur is toegevoegd. Dit maakt dat de kleur voller overkomt en dat hij hierdoor met meer andere kleuren gematcht kan worden.

luminous

In het luminous kleurtype vind je de opvallende neonkleuren, zoals geel, oranje, roze en groen. (Deze kleuren geven geen licht in het donker)

metallic

De metallic kleuren zijn erg populair omdat de natuurlijke kleuren, zoals brons, koper en goud, zich met veel andere kleuren laten combineren. De metallic finish is toegevoegd aan een opaque kleur en blijven doorgaans lang goed.

metallic iris

De metallic kleuren zijn erg populair omdat de natuurlijke kleuren, zoals brons, koper en goud, zich met veel andere kleuren laten combineren. Iris betekent dat er een olie-achtige glans over de kleur heen is gezet. Dit maakt de kleur voller en er komen meer kleuren naar voren. De metallic finish is toegevoegd aan een opaque kleur en blijven doorgaans lang goed.

metallic matte

De metallic kleuren zijn erg populair omdat de natuurlijke kleuren, zoals brons, koper en goud, zich met veel andere kleuren laten combineren. De metallic finish is toegevoegd aan een opaque kleur en blijven doorgaans lang goed. De buitenkant is zo behandeld dat het matte (frosted) is geworden, dus hierdoor minder glad en niet doorzichtig.

metallic matte iris

De metallic matte kleuren zijn mooie volle kleuren en zijn erg populair. De natuurlijke kleuren, zoals brons, koper en goud, zich met veel andere kleuren laten combineren. De metallic finish is toegevoegd aan een opaque kleur en deze is vervolgens mat gemaakt, welke de kleur mooi ophaalt. Deze metallic matte kleuren blijven doorgaans lang goed.

metallic matte luster

De metallic matte kleuren zijn mooie volle kleuren en zijn erg populair. De natuurlijke kleuren, zoals brons, koper en goud, zich met veel andere kleuren laten combineren. De metallic finish is toegevoegd aan een opaque kleur en deze is vervolgens mat gemaakt, welke de kleur mooi ophaalt. Tot slot is er met luster een extra glans toegevoegd, die de kleur mooi ophaalt. Deze metallic matte luster kleuren blijven doorgaans lang goed.

mix

De mixen zijn altijd zorgvuldig samengesteld, zodat de kleuren goed op elkaar aansluiten. Hierin hebben we een gevarieerd aanbod van opeenvolgende kleuren of juist contrasterende, andere juist gebaseerd op bepaalde thema's, seizoenen of de mode.

opal

Opal is een melk-achtig kleurtype, die doet denken aan de glans zoals edelstenen, dus heeft een chique uitstraling. De kleuren hiervan blijven tijdens dragen lang goed.

opaque

Opaque kleuren zijn de basiskleuren van Miyuki, zoals zwart, wit, rood, groen, paars enzovoort. Dit is het meest betrouwbare kleurtype, want de kleur is door en door en zit ook aan de binnenkant van de kraal.

opaque (semi) matte

Opaque kleuren zijn de basiskleuren van Miyuki, zoals zwart, wit, rood, groen, paars enzovoort. Dit is het meest betrouwbare kleurtype, want de kleur is door en door en zit ook aan de binnenkant van de kraal. De buitenkant van de kraal is zo behandeld dat hij mat en minder glad is dan de glanzende kleuren.

opaque ab

Opaque kleuren zijn de basiskleuren van Miyuki, zoals zwart, wit, rood, groen, paars enzovoort. Dit is het meest betrouwbare kleurtype, want de kleur is door en door en zit ook aan de binnenkant van de kraal. Bij deze kralen is ook AB (Aurora Borealis) toegevoegd. Dit is een extra coating die een meerkleurig effect creëert.

opaque dyed

Het kleurtype Opaque Dyed wordt alleen gebruikt wanneer een bepaalde kleur niet op een andere manier gemaakt kan worden en deze kleur kan vervagen bij wrijving of contact met de huid. Het betekent letterlijk dat de kleur over een basiskleur heen is geverfd. Wanneer er wel wrijving is of contact met de huid, kies dan voor duracoat dyed, want duracoat betekent dat er een extra beschermlaag over de kleur heen is gezet.

opaque glazed

Opaque glazed zijn opague kleuren, die net een beetje mat zijn gemaakt, maar nog steeds een subtiel glanzend. Het is een betrouwbaar kleurtype, waarbij de kleuren heel mooi vol zijn.

opaque luster

Opaque kleuren zijn de basiskleuren van Miyuki, zoals zwart, wit, rood, groen, paars enzovoort. Dit is het meest betrouwbare kleurtype, want de kleur is door en door en zit ook aan de binnenkant van de kraal. Luster betekent dat er een extra glans aan de kleur is toegevoegd.

opaque matte ab

Opaque kleuren zijn de basiskleuren van Miyuki, zoals zwart, wit, rood, groen, paars enzovoort. Dit is het meest betrouwbare kleurtype, want de kleur is door en door en zit ook aan de binnenkant van de kraal. De buitenkant van de kraal is zo behandeld dat hij mat en minder glad is dan de glanzende kleuren en daarnaast is ook AB (Aurora Borealis) toegevoegd. Dit is een extra coating die een meerkleurig effect creëert.

opaque matte luster

Opaque kleuren zijn de basiskleuren van Miyuki, zoals zwart, wit, rood, groen, paars enzovoort. Dit is het meest betrouwbare kleurtype, want de kleur is door en door en zit ook aan de binnenkant van de kraal. Luster betekent dat er een extra glans aan de kraal is toegevoegd en tot slot zijn deze kleuren mat gemaakt.

opaque picasso

Opaque picasso is een heel populair en uniek kleurtype. De basis is een opaque kleur, waarbij een toegevoegde kleur gevlekt zoals marmer is toegevoegd. De manier waarop het is gevlekt kan per kleur verschillend zijn. Dit kleurtype is betrouwbaar en zal niet snel veranderen of vervagen.

pearlized effect

Dit is een transparant kleurtype met een gekleurde kern in zachte crème-, roze- en paarstinten. Deze kleur hebben een heel mooie gloed door de parelachtige glans en zijn hel betrouwbaar.

plated

Plated is een kleurtype met een heel mooie glans in de kleuren goud, zilver, koper en brons en hierdoor erg populair. De kralen zijn altijd ondoorzichtig en hebben een diepere glans dan andere kleurtypes.

Bij het kleurtype Plated kan wel door wrijving of huidcontact de kleur veranderen, daarom raden we aan hier voorzichtig mee om te gaan. Bij projecten zoals bead embroidery of oorbellen waarbij geen wrijving is, zal dit probleem minder snel voorkomen.

plated mattesilk satin

Silk satin is een mooi kleurtype met zijdezachte kleuren, die onderling heel mooi met elkaar combineren. Dit kleurtype is wel wat kwetsbaarder, dus het is beter deze niet te gebruiken in projecten met een hoge draadspanning.

silk satin dyed

Silk Satin Dyed is een mooi kleurtype met fellere kleuren, maar wel met een zijdezachte glans eroverheen. Ze combineren onderling heel mooi met elkaar, ook met de silk satin kleuren. Dit kleurtype is wel wat kwetsbaarder, dus het is beter deze niet te gebruiken in projecten met een hoge draadspanning.

silverlined

Silverlined zijn transparante kleuren met een zilverkleurige kern. Vaak zijn dit de basiskleuren en zijn ze hierdoor goed geprijsd. Dit kleurtype heeft een laag risico voor het veranderen/verliezen van de kleur. Dit kan beïnvloed worden door individueel gebruik en/of de omgeving.

silverlined (semi) matte

Silverlined Matte zijn transparante kleuren met een zilverkleurige kern, welke mat gemaakt zijn. Hierdoor kan er minder makkelijk doorheen gekeken worden, maar is de zilverkleurige kern zeker nog zichtbaar. Vaak zijn dit de basiskleuren en zijn ze hierdoor goed geprijsd. Dit kleurtype zal zeker niet van kleur veranderen, wanneer het in sieraden verwerkt wordt.

silverlined ab

Silverlined AB zijn transparante kleuren met een zilverkleurige kern en bij deze kralen is ook AB (Aurora Borealis) toegevoegd. Dit is een extra coating die een meerkleurig effect creëert. Vaak zijn dit de basiskleuren en zijn ze hierdoor goed geprijsd. Dit kleurtype zal zeker niet van kleur veranderen, wanneer het in sieraden verwerkt wordt.

silverlined dyed

Silverlined zijn transparante kleuren met een zilverkleurige kern. Deze dyed kleuren bestaan uit kleuren die lastiger te maken zijn, zoals roze en paars, of andere specifieke kleuren. Vaak zijn dit de basiskleuren en zijn ze hierdoor goed geprijsd. Normaal gezien zijn transparante kleuren betrouwbaar, maar dyed kleuren kunnen veranderen of verdwijnen door wrijving of huidcontact.

silverlined opal

Silverlined Opal zijn transparante kleuren met een zilverkleurige kern, waarbij de kraal zelf een melkachtige gloed heeft, die doet denken aan de glans van edelstenen, dus heeft een chique uitstraling. Dit kleurtype zal zeker niet van kleur veranderen, wanneer het in sieraden verwerkt wordt.

transparant

Kralen met kleurtype Transparant zijn doorzichtige kleuren waar het licht doorheen schijnt. Deze worden vooral gemaakt in de basiskleuren en zijn vaak heel aantrekkelijk geprijsd. Houdt er bij je draadkeuze wel rekening mee dat het draad wat zichtbaar is in de kraal.

transparant (frosted) dyed

Kralen met kleurtype Transparant Frosted zijn mat gemaakte doorzichtige kleuren waar j niet meer goed doorheen kunt kijken. De buitenkant is zo behandeld dat het mat is geworden en minder glad. Dyed houdt in dat deze kleur is toegevoegd aan een basiskleur en dat hij niet op een andere manier gemaakt kan worden. Dit houdt wel is dat de kleur sneller kan vervagen dan andere kleurtypes.

transparant ab

De kleuren van dit kleurtype zijn transparant en dit zijn vooral de basiskleuren. Dit zijn de makkelijkste kralen om te produceren, waardoor ze ook de goedkoopste zijn. Daarnaast is AB (Aurora Borealis) toegevoegd, een extra coating die een meerkleurig effect creëert. Houdt er bij je keuze van je kralen en je draad rekening mee dat het draad zichtbaar gaat zijn in het werk. Dit kan natuurlijk mooi uitpakken, maar meestal gaat dan juist de aandacht uit naar het draad.

transparant luster

Kralen met kleurtype Transparant Luster zijn doorschijnende kleuren, waarbij luster betekent dat er een extra glans aan de kraal is toegevoegd.

transparant matte

Kralen met kleurtype Transparant (semi-)Matte zijn doorzichtige kleuren waar het licht nog een beetje doorheen schijnt. De buitenkant is namelijk zo behandeld dat het matte (frosted) is geworden, dus hierdoor minder glad en minder transparant. De toegevoegde letter in het kleurnummer betekent het volgende: F is matte, FR is matte rainbow and SF is semi-matte. Deze worden vooral gemaakt in de basiskleuren, vaak aantrekkelijk geprijsd. Houdt er bij je draadkeuze wel rekening mee dat het draad nog een beetje zichtbaar kan zijn in de kraal.

transparant matte ab

Kralen met kleurtype Transparant Matte AB zijn kralen waar je minder doorheen kunt kijken dan de gewone transparante kralen. De buitenkant is zo behandeld dat het matte (frosted) is geworden, dus hierdoor minder glad en minder doorzichtig. Daarnaast is AB (Aurora Borealis) toegevoegd, een extra coating die een meerkleurig effect creëert. Je herkent matte AB aan de letters FR die zijn toegevoegd aan het kleurnummer.

transparant picasso

Transparant Picasso betekent dat over een transparante kraal een mooi Picasso effect is gedaan. En Picasso is een van de mooiste kleurtypes die er bestaan. De verschillende kleuren hebben wat weg van marmereffect en doen ook denken aan de natuur. De kleuren hebben veel weg van bijvoorbeeld de halfedelstenen Jasper of Lapis Lazuli.

white lined ab

White lined betekent dat de kern van de kraal wit van kleur is. Vaak kun je aan de naam herkennen wat de kleur is van de kraal zelf, maar in alle gevallen zal de witte kern hier mooi zichtbaar in zijn. Dit soort kralen is minder geschikt bij het weven of peyote, omdat de buitenkant van de kraal transparant is. Wanneer deze naast een opaque kleur in de armband zit, dan lijkt het of de kraal korter is en dus de zijkant van de armband niet helemaal gelijk loopt.