added to your shopping basket

Januari 2015Gemaakt door Ria van het Hof. Gemaakt met 6/0 Picasso Miyuki kralen, verschillende tinten leer en een paar houten kralen. Een van onze voornemens is om ook metalen knopen in te kopen die bij dit soort armbanden mooi gebruikt kunnen worden.

November 2014Gemaakt door Alexi (15 jaar) Deze ketting is gemaakt met 6 mm kunststof facet en op het eind een rondel. Zie onze tutorial 'geregen nietstiften' voor duidelijke uitleg.

Maart 2014Gemaakt door Lianne van Egmond. Er is gebruik gemaakt van schakelketting, infinity tussenzetsels en letterbedels. De bedels en schakelketting zijn via open ringetjes aan de infinity tussenzetsels bevestigd.

Oktober 2013Gemaakt door Esther Kuipers. Deze armband is gemaakt met 4 mm Tsjechisch facet kralen, 8/0 en 11/0 rocailles, Fireline en een insteeksluiting. De insteeksluiting is aan de armband bevestigd met behulp van 6 mm open ringetjes. Ga naar Kralen.com voor uitleg hoe dit te maken.

Augustus 2013Gemaakt door Madelon. Er is gebruik gemaakt van 1 mm waxkoord en 4 mm metallook kralen. Het is soms priegelen om de kralen op het waxkoord te rijgen, het scheelt als je het waxkoord schuin afknipt met een scherpe schaar. Het is gemaakt volgens de weitasknoop. Zie Fall For DIY Blog voor uitleg hoe de armband te knopen. Op Kralen.com vind je uitleg hoe je een schuifknoop kan maken. De bijpassende armband met bedel is geregen op elastiek met dezelfde 4 mm metallook kralen.

Sieraden van de maand

Juni 2013Deze armband is gemaakt door Christel. Alle benodigdheden zijn te bestellen vanaf deze pagina.

Mei 2013Gemaakt door Larissa. Deze armband is gemaakt met kunststof facetkralen, parels, bijpassende bedeltjes en een roos. Door alles te rijgen op elastiek heb je geen slotje nodig. Je kan een splitringetje aan de bedeltjes bevestigen zodat je ze kan oprijgen of met een ringetje van jasseron.

Maart 2013Deze armbanden zijn gemaakt door Judith. Neem leuke kleuren parels, kies bijpassende metallook kralen en eventueel bedels en rijg een leuke armband op memory wire. Door eerst een open ringetje aan de bedel te bevestigen kun je het bedeltje gewoon rijgen en valt het mooi soepel.

November 2012Gemaakt door Dora Monster. Het is gemaakt met fireline, Miyuki rocailles in de maten 8/0 en 11/0 en verder met kunststof facetkralen in de maat 6 mm. Op deze Youtube clip staat het uitgelegd. Zij heeft het iets anders gemaakt, namelijk met 6 mm facetkralen (in plaats van 4 mm facetkralen met 2x 11/0 rocailles) en 4 lussen breed (in plaats van 6 lussen). Je kan dus ook 4 mm facetkralen en extra rocailles gebruiken. Zie ook eventueel de volgende links voor extra uitleg:

Oktober 2012Gemaakt door Viola. Deze armband is gemaakt met 1 mm waxkoord en kralen in de vorm doodshoofdjes. Je kunt ook andere kralen hiervoor gebruiken, zolang het gat groot genoeg is voor het waxkoord. Ga naar deze YouTube clip voor uitleg over deze techniek.

September 2012Gemaakt door Riet Ketting Er is gebruik gemaakt van staaldraad, parels en kleine metallook kralen. De techniek zelf is heel eenvoudig. Rijg op iedere draad een parel en rijg vervolgens alle draden door een kleine kraal. U krijgt hiermee eenvoudig een 'zwevend' effect. Het is erg leuk hoe divers de effect kan zijn door verschillende kralen te gebruiken. Van een trendy, paarse ketting tot romantische, roze ketting. Op Kralen.com staat ook uitleg. Uiteraard kunt u zelf bepalen hoeveel draden u gebruikt.

Juli 2012Gemaakt door Lianne Bakker. Er is gebruik gemaakt van onze goedkope rocailles, kunststof facetkralen, staaldraad en kapittelslotje. Wil je zelf ook een kreukelketting maken? Je kan eenvoudig een zelfmaakpakketje bestellen bij CreaDream!

April 2012Gemaakt door Chantale. Er is gebruik gemaakt van ronde kunststof kralen en roosjes. De armband is geregen op memory wire.

December 2011Gemaakt door Elly Warnshuis.

Er is gebruik gemaakt van 6/0 miyuki rocailles en 10 mm open ringetjes. Je kunt 1 à 2 kralen rijgen op een open ringetje voordat je het ringetje bevestigt aan een vorig ringetje. Door 4 strengen te maken krijg je een mooie, volle armband. Je kunt ook eventueel 8 mm open ringetjes gebruiken die ook leverbaar zijn in andere kleuren zoals brons en zwart.

Zie ook eventueel de variant shaggy loops op Kralen.com. Beiden zijn heerlijk ontspannende technieken, ideaal om lekker lui op de bank te doen tijdens de koude winterdagen.

November 2011Gemaakt door Ingeborg den Hartogh.
Deze ketting is gemaakt met nietstiften en parels. Zie Kralen.com voor uitleg over deze zigzag ketting.

Oktober 2011Gemaakt door Sylvia. Deze armband is gemaakt met elastiek, metalen verdelers, kunststof facetkralen en metallook kralen. Zie www.kralen.com voor tips hoe elastiek stevig vast te knopen.

Sieraden van de maand

Augustus 2011Gemaakt door Lianne Bakker. Deze ketting is gemaakt met kunststof parels in de maten 20 mm en 8 mm. De 8 mm kralen zijn geketteld met 16 mm nietstiften en vervolgens geregen op staaldraad. Zie eventueel de tutorial 'geregen nietstiften' op Kralen.com.

Juli 2011Deze bloemoorbellen zijn gemaakt door Esther van Blijderveen. Je neemt een grote oorring en rijgt daar een bloem op. Vervolgens kun je de ring versieren met bijvoorbeeld schakelketting of verlengketting, kralen die je kan rijgen op de oorbel of gekettelde kralen aan de oorbel hangen. Alle artikelen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn te vinden onder het thema 'bloemoorbellen'. Zie www.kralen.com voor meer tips over bloemoorbellen.

Juni 2011Gemaakt door Francoice Hermelink. Haar armbanden zijn geregen met 4 mm kunststof parels, 6 mm kunststof facet kralen en 11/0 rocailles. Haar tutorial kan hier gedownload worden.

Mei 2011Gemaakt door Hanneke.

Deze ketting is gemaakt met 6 mm parels (glas of kunststof), 8 mm parels (glas of kunststof) en Miyuki rocailles silverlined amethyst. Het is gemaakt volgens het patroon van Tings dat binnenkort toegevoegd zal worden aan Kralen.com en je in de tussentijd gratis kan downloaden.

April 2011Gemaakt door Lianne.

Er is onder andere gebruik gemaakt van 8 mm glasparels, 6 mm kunststof konisch facet, 11/0 silverlined crystal, staaldraad en overige benodigdheden. Deze ketting is gemaakt volgens het patroon 'dubbelloop' op Kralen.com maar dan zonder gekettelde kralen. Door vanaf het midden te rijgen en naar de rechterkant vanaf een andere kraal verder te rijgen vormt het niet rond. Het valt met een mooie hoek in het midden.

Januari 2011Gemaakt door Janneke.

Er is onder andere gebruik gemaakt van 20 mm parels, ijsparels, metallook bedeltjes en jasseron.

Oktober 2010Gemaakt door Jantina.

Er is gebruik gemaakt van houten kralen, elastiek en een vrolijk bedeltje. Tip: je kunt er ook spacers tussen rijgen. Verder combineren de houten kralen ook mooi met parels, dus je kunt ook eventueel bijvoorbeeld twee armbanden maken met houten kralen en een met parels.

Augustus 2010Gemaakt door Nicole.

Deze mooie creatie is gemaakt met behulp van 22 gauge wire, wire winder en metallook kralen. Op Kralen.com staat uitgelegd hoe je zoiets kunt maken. Kijk ook eventueel naar YouTube waar het via een videoclip is uitgelegd.

Juli 2010Gemaakt door Irene.

Deze mooie creatie is gemaakt met onder andere 8 mm matte bruine parels en 6 mm konische facetkralen met ab glans. Er staat op Kralen.com precies uitgelegd hoe deze creatie gemaakt kan worden. Het is mooi om te zien in hoeveel verschillende stijlen eenzelfde soort creatie gemaakt kan worden.

Maart 2010Gemaakt door Viola Poot.

Er is onder andere gebruik gemaakt van metallook schelpenmix, kunststof parels, ijsparels, splitringen en bronzen kraaltjes. Deze armband bestaat uit meerdere strengen. De basis is gemaakt zoals uitgelegd op Kralen.com. Deze instructies zijn ook gemaakt door Viola.

Februari 2010Gemaakt door Mirjam Borger.

Er is gebruik gemaakt van 5 mm jasseron, 6 mm parels en 6 mm glaskralen. Het geheel is met behulp van een tussenzetsel afgewerkt. Zie voor een variant van deze techniek Kralen.com.

Januari 2010Gemaakt door Lucy Slootmaker.

Het is gemaakt volgens een techniek die Mirjam Borger met ons heeft gedeeld op het forum. De kralen worden dan geregen op elastiek. Er wordt een stukje jasseron meegeregen, waar vervolgens bedeltjes of kralen aan bevestigd kunnen worden met splitringen of nietstiften.

Er is onder andere gebruik gemaakt van frosted glasparels, Tsjechische glaskralen, kunststof facet en metallook bedeltjes.

December 2009Gemaakt door Lianne Meesters.

Er is onder andere gebruik gemaakt van parels (zowel kunststof als glas), nietstiften, metallook kralen en jasseron. De kralen zijn allemaal bevestigd aan jasseron.

November 2009Gemaakt door Simone van Dorst

De instructies hoe je dit kunt maken staan dankzij Mirjam Borger duidelijk uitgelegd op Kralen.com. Er is onder andere gebruik gemaakt van 6 mm kunststof parels, 6 mm kunststof facet, nietstiften en nylondraad.

Oktober 2009Gemaakt door Sylvia

Dit is gemaakt met kunststof facetkralen en nietstiften. Door alle kralen te kettelen op nietstiften en deze gekettelde kralen vervolgens te rijgen krijg je dit effect. Het is hierbij wel belangrijk kunststof kralen te gebruiken, aangezien het anders erg zwaar zal zijn. De kunststof facetkralen hebben een goede kwaliteit en zijn in veel kleuren verkrijgbaar.

September 2009Gemaakt door Violetmoon

Deze kruizen zijn gemaakt met de volgende materialen:
 • 0,8 mm verzilverd draad
 • Kralenkapjes
 • Kralen, bijvoorbeeld maat 8 mm.
 • Een kruis kan op de volgende manier gemaakt worden:
  1. Neem een stuk draad en buig in het midden een oogje. Buig de uiteinden naar buiten zodat het een rechte lijn wordt met een oogje in het midden. Dit wordt het horizontale gedeelte van het kruis.
  2. Rijg aan beide kanten een kralenkapje, een kraal en weer een kralenkapje.
  3. Buig aan beide kanten een oogje. U heeft nu het horizontale gedeelte van het kruis gemaakt.
  4. Neem een nieuw stuk draad en buig een oogje aan de onderkant.
  5. Rijg daar een kralenkapje, een kraal en weer een kralenkapje aan. Rijg vervolgens door het oogje van de vorige gekettelde kralen. De onderkant van het verticale gedeelte van het kruis is nu klaar.
  6. Rijg tenslotte een kralenkapje, een kraal en weer een kralenkapje. Buig een oogje. Het kruis is nu klaar.

  Augustus 2009  Gemaakt door Lianne Meesters.

  Het zijn spiraal armbanden met een combinatie van kunststof facetkralen, rocailles en metallook kralen. Het geeft een mooi chique effect en de kosten van de materialen zijn zeer laag. Instructies over dit techniek zijn te vinden op Kralen.com. Er is onder andere gebruik gemaakt van:

  Juli 2009  Gemaakt door Viola Poot.

  Er is gebruik gemaakt van de volgende onderdelen:
  • Nietstiften 16, 24 en 40 mm
  • Splitringen 6 mm (ongeveer 45)
  • Chinese muntjes/bedels
  • Open ringentjes 6mm
  • Metallook roosjes
  • Frosted parels 8 mm, wit en zilver
  • Glasparels 8 mm, zilver en donker zilver
  • Kunststof parels 10 mm, zwart/grijs en zilver
  • Rond facet lichtzilver 6 mm
  • Kralenkap klein met 5 rondjes
  • Kralenkap klein versierd
  • Daisy spacer
  • Ronde kraaltjes zilver 2 mm
  Dit patroon zal binnenkort stap voor stap uitgelegd worden op Kralen.com.

  Juni 2009  Gemaakt door Sannie (SannieSieraden.nl en ZeepjesEnZo.nl)

  Alle kralen die op de vlieseline is geborduurd komen bij CreaDream vandaan. Er is onder andere gebruik gemaakt van miyuki rocailles, 4 mm Tsjechisch facet en keramiek tegeltjes.

  Mei 2009  Gemaakt door Sylvia Bouma.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van schelpen met 2 gaatjes en rocailles (zie Miyuki rocailles voor veel kleurenkeus en overige rocailles voor extra lage prijs.

  April 2009  Gemaakt door Esther.

  Deze vrolijke zomerse ketting is gehaakt met witte staaldraad, allerlei schelpen (onder andere schelpjes met gat - wit) en 6 mm witte parels. Dankzij de kunststof parels is het niet zwaar.

  Maart 2009  Gemaakt door Vera.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van schelpen kralen, schelpen bedels, open ringetjes en groene parels.

  Februari 2009  Gemaakt door Viola Poot.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van rond 3 mm goud, rond met strepen goud, nymo rijggaren en staaldraad.

  Januari 2009  Gemaakt door Dorienke!!

  Er is onder andere gebruik gemaakt van rocailles, foliekralen en staaldraad / acculon. Dorienke gaf meteen de volgende instructies:
  Ik heb hier gebruik gemaakt van de krultechniek. Het is heel makkelijk. Je krult de acculon net als bij een lintje. Je maakt alleen niet gebruik van een schaar maar van een muntstuk.

  December 2008  Gemaakt door Linda Koenraadt

  Er is onder andere gebruik gemaakt van kunststof parels en staaldraad. De instructies van dit techniek kun je vinden op Kralen.com.

  November 2008  Gemaakt door Lucie Slootmaker.

  Er is onder andere gebruik gemaakt van spiraal armband, kralenkapjes, rocailles, spacer en Tsjechish facet.

  Oktober 2008  Gemaakt door Mirjam Borger!

  Er is onder andere gebruik gemaakt van 8 mm Tsjechisch facet, 4 mm Tsjechisch facet, kralenkapjes en buisjes.

  September 2008  Gemaakt door Dorienke!

  Er is onder andere gebruik gemaakt van 26 gauge paarse wire, lichtgroene parels, paarse parels en ovaal twee kleuren. De groene kralen zijn inmiddels uitverkocht, maar rond 8 mm donkergroen is een mooi alternatief. Ze zei dit over het techniek:

  Ik heb gewoon van een aantal draden een rommeltje gemaakt. Draaien, buigen, door een kraal halen, haken etc. Elke keer als ik deze "techniek" gebruik word het weer anders. Ik heb bijvoorbeeld ook een ketting gemaakt van iets dikker draad (http://www.jouwketting.nl/sieraad/66) en van draad dat veel dikker is (http://www.jouwketting.nl/sieraad/41). Ik vind het zelf heel leuk om te doen maar er is dus niet echt een beschrijving van. Je moet gewoon uitproberen en zien wat er gebeurt!

  Augustus 2008  Gemaakt door Sjanie

  Deze ketting is gemaakt met 20 mm parels, 6 mm parels en zilveren kralen.

  Juli 2008  Gemaakt door Viola Poot
  Deze vrolijke regenboogarmband is gemaakt met 16 mm nietstiften, splitringen en al onze kleuren kunststof facetkralen.

  Juni 2008  Gemaakt door Mirjam Borger

  Mei 2008  Gemaakt door Josephiene Westdorp

  April 2008  Gemaakt door Sylvia Bouma

  Februari 2008  Gemaakt door Kitty van Bakel

  Meedoen aan de wedstrijd? U kunt foto's + beschrijving versturen via dit formulier. De enige voorwaarde is dat alle artikelen bij CreaDream moeten zijn gekocht. Indien er genoeg aanmeldingen zijn zullen wij iedere maand een creatie van de maand kiezen. De winnaar krijgt vervolgens een € 20,- CreaDream waardebon cadeau.